Pastoor Janssen wijdt zijn leven niet alleen aan de schapen - Dogita.nl

Pastoor Janssen wijdt zijn leven niet alleen aan de schapen

Als je bij de pastorie in Heerlerheide over de drempel stapt, waan je jezelf in een waar dieren paradijs. Jackson, de huisgeit van pastoor Janssen, begroet je op zijn geits met meerdere stootjes van zijn kop. Plots merken de drie trouwe viervoeters des parochies dat er bezoek is, en komen enthousiast aangerend. De lassie honden Bo en Kafka voorop, met achteraan de teckel Max. De andere dieren die wonen bij de pastoor; konijntje poepoe, kalkoen Schroete Willy en de kippetjes zijn niet zo van de begroeting, maar genieten heerlijk in hun eigen verblijf in de tuin. 
Een pastoor is er toch voor de schaapjes, denken meerdere collega's en aanvankelijk ook buurtbewoners als ze bij pastoor Janssen op bezoek komen. Maar na enige tijd tussen de maatjes van de pastoor in gezeten te hebben, is iedereen gek van ze. Later bleken ze ook nog eens voorbeeldige parochianen, als ze stiller zijn dan de communicantjes in de mis! 
Pastoor Janssen zit nooit alleen, hij houdt van zijn parochianen die dagelijks bij hem te vinden zijn. Maar dit doet niet af aan de liefde voor zijn dieren! Geit Jackson die verstoten was door zijn moeder en door pastoor Janssen werd grootgebracht met de fles, teckel Max die door de pastoor liefkozend: 'strontekontje' en 'sexy' wordt genoemd, en natuurlijk de viervoeters die te bewonderen waren in de mis op dierendag. Al die dieren houden de pastoor bovendien jong en fit!
Een persoonlijk feitje van de pastoor? Teckel Max is de enige huisgenoot die in het Afrikaanse hemelbed van hem mag slapen. Zijn dieren geven hem rust na hectische en drukke dagen. Jackson heeft ook een tijdje in huis gewoond, maar toen de onderste helft van de muren geen behang meer hadden werd het tijd voor een nieuw verblijf buiten.

Heb jij ook zo'n leuk hondje als Max? Dan zoek maar iets leuks uit bij Dogita ;-)

SHOP HIER
Om te zeggen dat Pastoor Janssen zijn leven aan de schapen heeft gewijd, zou te kort door de bocht zijn. Hij heeft zijn leven geweid als herder, in de breedste zin van het woord.
NAAR DE DOGITA SHOP

3 reacties


 • Jos

  Een geweldig verhaal over een geweldige pastoor die altijd klaar staat voor zijn parochianen en voor zijn dieren.
  We hopen hem nog lang in onze parochie te hebben en te genieten van zijn geweldige preken in de mis , en van al zijn dieren


 • Huub Adema

  Inderdaad, hij is erg oecumenisch. Beperkt zijn aandacht niet tot de schapen, maar is er voor iedereen die zichtbaar is


 • Simone

  Meneer pastoor gaat me de tijd mee, de reis naar Rome hebben we heel fijne en goede herinneringen aan


Reactie schrijven

Please note, comments must be approved before they are published

Deze site wordt beschermd door recaptcha en het privacybeleid en de servicevoorwaarden van Google zijn van toepassing.


Bekijk de limited edition halsbanden gemaakt van Louis Vuitton Vintage Bags